Inloggen Digitaal Dossier

Algemeen

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De verhuring en inschrijving voor Amadeiro verloopt deels digitaal. Op de projectwebsite www.hurenamadeiro.nl is alle informatie terug te vinden omtrent de huurprijzen, plattegronden etc. en hier kun je eveneens je inschrijving starten via de pagina ‘Inschrijven’. Hier geef je je woonvoorkeuren aan en vanaf dan hoeft je alleen maar de stappen te volgen. Heel gemakkelijk!

Hoe worden de woningen toegewezen?

Tijdens je inschrijving kun je een aantal voorkeursadressen opgeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Mochten meerdere belangstellenden een voorkeur hebben voor hetzelfde adres, dan zal toewijzing plaatsvinden op basis van interne loting. Over de toewijzing van appartementen kan niet gecorrespondeerd worden. Je hebt de mogelijkheid om meerdere voorkeursadressen kenbaar te maken. Om kansen te vergroten adviseren wij je om hier ook gebruik van te maken.

Wat is de minimale huurtermijn?

De huurovereenkomst wordt afgesloten voor een minimale huurperiode van 12 maanden. Na afloop van de 12e maand heb je de mogelijkheid om de overeenkomst te beëindigen met inachtneming van één kalendermaand. De huren worden jaarlijks per 1 juli geïndexeerd.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Daar het een appartementencomplex betreft zijn er inderdaad servicekosten van toepassing. Het voorschot servicekosten is in eerste instantie bepaald op € 60,00 per appartement per maand. Naast de servicekosten dien je zelf de maandelijkse lasten voor nutsvoorzieningen en gemeentelijke gebruikerslasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen gaan huren?

De appartementen worden naar verwachting in november 2023 opgeleverd. Dit is een prognose. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of verder in de tijd.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Omdat dit een nieuwbouwproject betreft, is het niet mogelijk om de woningen vooraf te bekijken in verband met de veiligheid op de bouwplaats. Wanneer mogelijk zullen wij een kijkdag organiseren bij een modelwoning en is er ruimte voor het beantwoorden van eventuele vragen.

Inkomen en toetsing

Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

Als algemene richtlijn voor de inkomensnorm geldt dat het bruto maandinkomen (exclusief toeslagen en vakantiegeld) minimaal 3,75 keer de kale maandhuur dient te bedragen. Voor tweeverdieners geldt dat het tweede inkomen voor 75% wordt bijgeteld.
Voor pensioengerechtigden dient het bruto-inkomen 3,25 keer de kale maandhuur te bedragen. Gepensioneerden betalen namelijk ca. 30% minder belasting.
Extra inkomen uit hoofde van overwerk wordt alleen meegeteld indien dit beroepsmatig is en een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Als je een woning wenst te huren in Amadeiro dien je als contractant zelf te voldoen aan de gestelde inkomensvoorwaarden. Er worden geen garantstellingen van derden geaccepteerd.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Woningdelen is niet mogelijk en niet toegestaan. Samen huren is alleen mogelijk bij een duurzame (partner)relatie

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt als inkomen meegenomen mits het een uitkering voor een langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering.

Kan ik ook huren als ik werk via een uitzendbureau?

Indien je minimaal beschikt over een fase B overeenkomst met vaste uren en een vaste periode met intentieverklaring is het mogelijk om in aanmerking te komen.

Wanneer geldt een waarborgsom?

Standaard geldt 1 maand waarborgsom. Indien je beschikt over een inkomen uit tijdelijk dienstverband, jouw inkomen (deels) afkomstig is uit eigen vermogen of wanneer je zelfstandig ondernemer bent, dien je rekening te houden met een waarborgsom ter grootte van 3 maal de huurverplichting. Alle inschrijvingen worden hierop individueel beoordeeld.

Moet ik ten behoeve van het appartement verzekeringen afsluiten?

Je dient o.b.v. de Algemene Bepalingen behorende bij de huurovereenkomst een inboedelverzekering af te sluiten. De opstalverzekering (ten behoeve van het gebouw) wordt door je verhuurder afgesloten. Dit geldt ook voor de glasverzekering; de kosten hiervan worden aan jou doorbelast via de servicekosten.

Opleveringsniveau

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Zo wordt de keuken afgewerkt.

Elke keuken is voorzien van een ATAG inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser, combimagnetron en koelkast/koelvries combinatie en een composiet werkblad met een vierkante RVS spoelbak.
De opstelling van keuken verschilt per type appartement.

Zo wordt de badkamer afgewerkt.

De badkamer wordt compleet opgeleverd met Geberit sanitair; een of twee wastafel(s) met een mengkraan en spiegel, een inloopdouche met hardglazen douchewand, een Grohe thermostatische mengkraan. Tevens worden er garnituren als handdoekhaken en toiletrolhouders aangebracht. Wastafels en fonteintje worden voorzien van luxe design bekersifons. De witte wandtegels van 30 x 45 cm zijn tot het plafond aangebracht. Op de vloer liggen mooie lichtgrijze keramische vloertegels van 30 x 30 cm.

Zo wordt de toilet afgewerkt.

Het toilet is tot 1,5 meter hoogte voorzien van tegelwerk, daarboven spuitwerk in een fijne korrel. Op de wanden worden witte 30 x 45 cm tegels liggend verwerkt. De vloer is voorzien van 30 x 30 cm lichtgrijze keramische vloertegels. Deze ruimte is luxe afgewerkt met mooi sanitair van Geberit.

Is de woning voorzien van een (laminaat)vloer?

De woningen zijn niet voorzien van enige vloerbedekking en er worden ook geen plinten geplaatst.

Hoe zijn de binnenkozijnen?

De binnenkozijnen in de appartementen zijn uitgevoerd in stalen montagekozijnen met witte stompe binnendeuren. De voordeur inclusief kozijn is uitgevoerd in hout.

Wat is de plafondhoogte van de appartementen?

De hoogte van de plafonds is circa 2,60 meter. De appartementen op de onderste woonlaag (maaiveld) kennen een grotere plafondhoogte dan de bovengelegen appartementen. Deze karakteristieke eigenschap geeft de woningen een luxe uitstraling

Hoe is de verwarming geregeld?

In het complex wordt gebruik gemaakt van een duurzame verwarmingsinstallatie, een zogenaamde WKO (warmtekoude opslag), een vorm van bodemenergie. Via bodembronnen wordt er warmte uit de bodem onttrokken die vervolgens via een warmtepomp omgezet wordt in energie om het gebouw te verwarmen. De verwarmingsleidingen lopen door het gebouw en voeden uw afleverset. Die afleverset zorgt voor warmwater en uiteraard de warmte in uw appartement. Leuke bijkomstigheid is dat het systeem ook (beperkt) kan koelen in de zomer. U dient bij aanvang van uw huurcontract ook een leveringsovereenkomst af te sluiten met exploitant Eteck.

De badkamers worden voorzien van een handdoekradiator (elektrisch)

De vloerverwarming is zodanig uitgevoerd dat de beoogde ruimtetemperaturen goed behaald kunnen worden bij toepassing van een PVC, marmoleum, linoleum of niet al te dik laminaat. De maximale vloerweerstand mag niet meer dan 0,09 bedragen.
Een vloerafwerking met deze weerstand zorgt voor een goed comfort en behaaglijke temperatuur in het appartement. Ons advies is om deze waarde dan ook te bespreken met uw vloeren leverancier en u goed te laten informeren hierover.

Leveringstarieven Eteck - wat betaal je?

In de huidige energiemarkt is het fijn om te weten wat de tarieven zijn. Leverancier Eteck heeft dit heel inzichtelijk gemaakt, bekijk het tariefblad via onderstaande link:

2023 Tariefblad Den Bosch Amadeiro (midden- en vrije sector huurwoningen)

De leveringsovereenkomst: Leveringsovereenkomst Amadeiro Den Bosch (midden- en vrije sector huurwoningen)

Hoe is de ventilatie in mijn woning geregeld?

De appartementen zijn uitgerust met ventilatieroosters in de gevels en een mechanische ventilatie box voor de afzuiging. De afzuigpunten worden aangebracht in de keuken, toiletruimte, badkamer en (technische) berging van de woning. In de woonkamer en hoofdslaapkamer worden CO2 sensoren aangebracht voor de aansturing van het ventilatiesysteem.

Beschikt iedere woning over een privéberging?

Elke woning heeft een eigen binnenberging. Hier worden ook de aansluitingen voor wasmachine en wasdroger aangebracht. Er is geen 2e (separate) berging elders in het gebouw of in het souterrain. Wel is er een gezamenlijke fietsenberging/-stalling.

Kan ik een (extra) parkeerplaats huren?

Onder de gebouwen komt een stallingsgarage met 120 parkeerplaatsen, waarvan 77 parkeerplaatsen bestemd zijn voor bewoners van Amadeiro. Deze zijn inmiddels allemaal verhuurd waardoor er op dit moment geen nieuwe parkeerplaatsen kunnen worden toegewezen.

Er worden tevens 8 parkeerplaatsen voorzien voor het plaatsen van de elektrische deelauto’s die wij aanbieden. Meer hierover lees je op de pagina services of op https://www.onzeauto.com/samenslimrijden/amadeiro

De parkeergarage wordt gedeeld met de kantoorgebruiker. De parkeergarage zal voorzien worden van een kentekenherkenningssysteem, geen pasjes, wel zo makkelijk.

Zijn er algemene oplaadpunten voor de auto of zijn er mogelijkheden tot het aanbrengen van individuele laadpalen op de eigen parkeerplaats?

De stallingsgarage zal worden voorzien van laadmodules voor elektrische auto’s. Er wordt gewerkt met flexibele parkeerplekken, zogenaamd dubbelgebruik, in de dag- en nachtsituatie. Ook zal er ruimte gereserveerd worden voor een mobiliteitsconcept met (elektrische) deelauto’s

Hoe is de buitenruimte afgewerkt?

In het midden van het complex wordt een gezamenlijke binnentuin aangelegd. Deze mooi aangelegde en onderhouden tuin is niet exclusief toegankelijk voor bewoners. Ook passanten mogen hier gebruik van maken.

Is er een videofooninstallatie?

Alle appartementen worden voorzien van een videofooninstallatie met kleurendisplay.

Hoe worden wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden van uw appartement worden gestukadoord afgewerkt. De kwaliteit ervan zit tussen de klasse sausklaar en behangklaar in. U kunt deze afwerking in de modelwoning bekijken tijdens het open huis.
De wanden in het toilet worden deels voorzien van tegelwerk, boven het tegelwerk zijn de wanden voorzien van spuitwerk. De badkamer wordt voorzien van tegelwerk tot het plafond. De plafonds worden opgeleverd met spuitwerk.